Filmdag med tre filmer

 Plats: Folkan

 Pris: 100 kr för hela dagen

 Tid: Lördag 7 november 2015

        13.00  En duva satt på en gren och funderade på tillvaron (101 min)

       15.00  Filip & Fredrik presenterar Trevligt folk (100 min)

       18.00  Wild Tales (122 min)

Du behöver inte vara medlem i Filmstudion för att vara med på filmdagen.

 

En duva satt på en gren och funderade på tillvaron (Sverige 2014).

Regi: Roy Andersson. Med: Holger Andersson, Nils Westblom, Charlotta Larsson.

Längd: 91 min.

 

Roy Andersson är tillbaka! Genom två kantstötta män på säljturné med skämtartiklar får vi inblick i en hisnande tillvaro, i nutid, dåtid, framtid, drömtid och i ospecifierad fantasitid. En mängd människoöden passerar revy och vi blir påminda om både livets storslagenhet och människans sårbarhet. Filmen är den första svenska film någonsin att vinna Guldlejonet vid Venedigs filmfestival.

”Roy Andersson visar ännu en gång att han har total kontroll över ett av filmkonstens mest originella, unika uttryck.” (Sydsvenskan)

”Ännu ett mästerverk.” (Upsala Nya Tidning)

”Det är grandiost, intellektuellt utmanande och snudd på tekniskt perfekt.” (Göteborgs-Posten)

 

Filip & Fredrik presenterar Trevligt folk (Sverige 2015).

Regi: Helgeson/af Klintberg. Med: Filip Hammar, Fredrik Wikingsson.

Längd: 91 min.

 

Som första afrikanska lag någonsin har Somalia precis anmält sig till bandy-VM. De unga spelarna bor dock inte i Somalia. De bor i Borlänge. Och ingen av dem har någonsin stått på ett par skridskor. VM i Sibirien börjar om sex månader. Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har under ett och halvt år följt det alltid inspirerande, ibland hjärtskärande, ibland komiska arbetet med den somaliska spelartruppen från Borlänge och människorna runt omkring dem.

”Trevligt folk är en skickligt orkestrerad feelgood-dokumentär med lika delar humor och budskap.” (Upsala Nya Tidning)

 ”Trevligt folk är en underhållande och mycket rörande integrationskomedi som också lär nå svårflörtade svenska hjärtan.” (Dagens Nyheter)

 

Wild tales (Arg/Spa 2014).

Regi: Damián Scifon. Med: María Marull, Rita Cortese, Ricardo Darín, César Bordon, Érica Rivas, Leonardo Sbaraglia, Oscar Martínez.

 Längd: 122 min.

 

Livet är fyllt av orättvisor och det gör människor både stressade och deprimerade. För vissa brister det. Detta är en film om just dem. Almodóvar möter Tarantino i en färgglad, rolig och helt oemotståndlig episodfilm som tagit världen med storm. Och det är just Pedro Almodóvar som producerat Damián Szifrons uppslagsrika energibomb där hämnden är det återkommande temat.

”En episodfilm alltså, en novellsamling i rörliga bilder, ett gnistrande farsfyrverkeri mot mörk botten.” (Svenska Dagbladet)